zsir00

A “betegség”

Az arc, nyak, felkar, mellkasfal oldalsó része a hónalj felé (ezt a méretcsökkentő emlő felvarrások után kiegészítésként végezzük), has köldök fölötti részén a bordaívek között, alhas, a tomportáj, a csípő, a derék, a comb külső és belső oldalán, térd, vádli, boka területén észlelhető, főleg fogyókúra után megmaradt, eltűnni nem akaró, körülírt zsír.

Kiterjedésüket az ún. pinch teszttel állapítjuk meg: finoman az ujjaink közé szorítjuk a kérdéses terület zsírtöbbletét kirajzolva ezzel nagyságát, kiterjedését zsírszívás előtt és után is.

Az egész testen nagy területen lévő, általános elhízás során megjelenő zsír eltávolítására, fogyókúra helyett nem alkalmazható!

Műtét előtti teendők

A műtétet minden esetben orvosi vizsgálat előzi meg. Ekkor közöljük a beteggel, hogy sebészeti szempontból alkalmas-e arra, hogy az egynapos sebészet keretében operáljuk. Emellett biztosítva kell lennie az otthoni ápolás, a telefonos kapcsolattartás lehetősége. A műtéthez szükséges laboratóriumi, esetleg kiegészítő belgyógyászati leletek megszerzése után a beteggel telefonon egyeztetjük a műtét pontos időpontját. A műtétre megjelent betegnek csak papucsot kell hoznia, minden mást a klinika biztosít számára.

A műtét

A műtét napján megjelent beteget – a műtéti beleegyezés aláírása után – kórteremben helyezzük el, majd előkészítő injekció beadását követően elvégezzük a műtétet. A beavatkozás általában helyi érzéstelenítésben történik, bár altatásban ajánljuk, kisebb megterhelés a páciens számára. A műtét közepes nagyságrendűnek számít kockázat szempontjából, egyszerűsége csak látszólagos. Kockázata a leszívott zsírmennyiségével és az egyszerre operált testfelület méretével arányos.

Műtét utáni teendők

A műtétet követően a beteget az érzéstelenítés fajtájától függő megfigyelési idő után kísérővel hazabocsátjuk. Az adott testtájon néhány hétig előre megvásárolt rugalmas testszorító viselése ajánlott a zsír eltávolítása miatt keletkezett bőralatti tasak megszüntetésére. Fájdalomcsillapításra általában az első éjszaka során van szükség. A megerőltetést az első héten kerülni kell. Egy hét múlva kontroll vizsgálat. A közben felmerülő bármely probléma megoldását célozza a naponkénti telefonkapcsolat.

Lehetséges szövődmények

Valamely beavatkozás abszolút szövődménymentességét egyetlen orvos sem garantálhatja. Az orvosi beavatkozások szövődményei: utóvérzés, gyulladás, váladékozás azonban –hála az orvostudomány fejlődésének- egyre ritkábbak, előfordulásuk esetén kezelhetőek. Kérjük, amennyiben bármely jelét tapasztalja esetleges szövődmény kialakulásának (pl.: duzzanat, láz, fájdalom), azonnal jelezze azt a klinika felé, hogy a megfelelő lépéseket meg tudjuk tenni a szövődmény elhárítására.

Gyógyulási kilátások

Eredménye tartós, mert a zsírsejteket is eltávolítjuk a területről.