Felkar plasztika

A felkar belső oldalán a bőr és zsírszövet a hónaljtól a könyökig gyakran lógó, megereszkedett. Kialakulhat az öregedés részeként, nagyfokú fogyás után illetve alkati sajátság is lehet. Viszonylag ritkán kérik megszüntetését, de a műtéti megoldása ismert és jó eredménnyel végezhető. Hónalji metszésből végezzük, a heg rejtve marad a felkar belső oldalán.

Lógó fenék korrekciója

fenek01
Az öregedés során a fenék korábban feszes izomzata megereszkedik, a bőr lazává válik, „lógni” kezd. Akár negyven éves korban is láthatóvá válhat. Ezt ruhával könnyű takarni, de tornázás, edzés nem segít, a fogyókúra tovább rontja. A farredőben metszve operáljuk, úgy, hogy a fürdőruha takarja az egyébként feltűnő helyen lévő heget.


Comb plasztika

comb01
A többlet bőr és zsírszövet elhízás során jelentkezhet, illetve a bőr petyhüdtsége a comb belső oldalán fogyás vagy zsírszívás után alakulhat ki, leggyakrabban negyven év felettieknél. Ritkán alkati sajátság. Nehéz öltözködéssel takarni, járás során dörzsölődés miatt kellemetlen, gyulladt. A farredő belső szakaszában vezetett metszésből, rejtetten operáljuk, a comb belső oldalán hosszában lefelé irányuló segédmetszés csak ritkán szükséges.

Lábszár plasztika

A vádlik műtéteit először a különböző izom-ideg betegségek során létrejött sorvadás miatt végezték, a szimmetria helyreállítására, de újabban ezeket a módszereket a vékony lábikra vastagítására is felhasználják. A térdhajlat alatti metszésből silicon implantátumot helyezünk be vastagítás céljából, így erősebb, sportosabb, formásabb külsőt érünk el, a boka karcsúságát is kiemelve.

Műtét előtti teendők

A műtétet minden esetben orvosi vizsgálat előzi meg. Ekkor közöljük a beteggel, hogy sebészeti szempontból alkalmas-e arra, hogy az egynapos sebészet keretében operáljuk. Emellett biztosítva kell lennie az otthoni ápolás, a telefonos kapcsolattartás lehetősége.

A műtét

A műtét napján megjelent beteget – a műtéti beleegyezés aláírása után – kórteremben helyezzük el, majd előkészítő injekció beadását követően elvégezzük a műtétet helyi érzéstelenítésben, kérésre altatásban.

Műtét utáni teendők

A műtétet követően a beteget rövid megfigyelési idő után kísérővel hazabocsátjuk. Fájdalomcsillapításra általában az első éjszaka során van szükség. Egy hét múlva kontroll vizsgálat. Varratszedés 14 nap múlva. A közben felmerülő bármely probléma megoldását célozza a naponkénti telefonkapcsolat.

Lehetséges szövődmények

Valamely beavatkozás abszolút szövődménymentességét egyetlen orvos sem garantálhatja. Az orvosi beavatkozások szövődményei: utóvérzés, gyulladás, váladékozás azonban –hála az orvostudomány fejlődésének- egyre ritkábbak, előfordulásuk esetén kezelhetőek. Kérjük, amennyiben bármely jelét tapasztalja esetleges szövődmény kialakulásának (pl.: duzzanat, láz, fájdalom), azonnal jelezze azt a klinika felé, hogy a megfelelő lépéseket meg tudjuk tenni a szövődmény elhárítására.

Az otthoni gyógyulás szakaszaiban a beteg különböző elváltozásokat észlelhet, amelyek nem mindig kórosak. A sebfájdalom, esetleg hőemelkedés az első napokban, mint a normális sebgyógyulás velejárói, aggodalomra nem adnak okot. Az esetleges utóvérzést könnyen fel lehet ismerni, a gyulladást szintén a duzzanatról, a pirosságról, lüktető fájdalomról, melegségről. Ez esetben azonnal értesíteni kell a klinikát, ahol haladéktalanul mindent megtesznek a szövődmény elhárítására.