Ajkak implantációs nagyobbítása

A keskeny, szinte „késpenge” alakú ajak az arc számára szigorú, barátságosnak nem mondható kifejezést ad, a felsőajak ún. Cupidó íve nincs meg, vagy alig jelzett. Ennek megváltoztatását, érzékibbé tételét célozza a beavatkozás.

Az ajakpírt szélesebbé lehet tenni többféle műtéti technikával töltő anyagok nélkül is, vagy műtét nélkül injekciós töltő anyagokkal, erről lásd többi cikkünket.

Itt az ajak implantátum beültetéséről írunk.

Permalip_DrVrauko
Az implantátumot külön erre az egy célra fejlesztették ki és használják, azoknak ajánljuk, akik szeretnék egy beavatkozással megnövelni ajkukat vagy ajkaikat, nem akarnak, vagy nem tudnak fél-, egy évente felszívódó injekciókat kapni.

A műtétet helyi érzéstelenítésben vagy ritkán, paciens kérésére altatásban végezzük. A műtét lényege az ajak volumenének növelése, látható határainak nagyobbítása szilikonból előállított ajak implantátum beültetésével. A műtét során metszéseket ejtünk az ajakpírra haránt irányban a száj zugokhoz közel, majd az ajkak középvonalában haladva kialakítjuk az implantátum csatornáját és behúzzuk a protézist. Az implantátum előnye, hogy tömege nem változik, végleg bent maradhat.

A páciensek között férfiak és nők egyaránt előfordulnak.