Beavatkozások, műtétek

Tisztelt Betegünk!

A beavatkozáshoz, melyet Önön tervezünk, szükséges az Ön beleegyezése.

Ahhoz, hogy Ön dönteni tudjon, az alábbi ismertetőkkel szeretnénk segítségére lenni a betegségről, a beavatkozásról, a gyógyulás szakaszairól, az esetleges szövődményekről és az egynapos sebészetről.

Természetesen ezek a rövid információk nem pótolhatják az orvossal történő személyes konzultációt, mely a vizsgálat elvégzése után már a konkrét esetre vonatkoztatva tud minden a műtéttel, az otthoni ápolással kapcsolatos kérdésekre részletes, személyre szabott választ adni.

Az egynapos sebészet:

Az egynapos sebészet, melynek keretében a legtöbb beavatkozást, műtétet végezzük, jelenleg még nem elterjedt eljárás, így néhány gondolatot el kell mondani róla.

Az egynapos sebészet azt jelenti, hogy a műtét elvégzése után a beteget 24 órán belül hazaengedik és a gyógyulás szakaszait otthonában tölti. A felmerülő kérdéseket a klinikával folyamatosan megbeszéli, az esetleg kialakuló szövődményekről a klinikát azonnal értesíti.

Az egynapos sebészet tehát nem azt jelenti, hogy egy nap alatt a beteg meggyógyul.

A gyógyulási folyamat attól rövidülhet meg, hogy az egynapos sebészetet végző orvos csoportok olyan szövetkímélő technikákat, műtéti eljárásokat alkalmaznak, hogy a beteg aznap elengedhető legyen. Az egynapos sebészetnek túl a szakmai követelményeken más, egyéb követelményei is vannak: biztosítani kell az otthoni ápolást, a betegnek rendelkeznie kell telefonnal az éjjel-nappali kapcsolattartás érdekében.