Dermaroller + mesoterápia:

(DTS Diskneedle Therapy System = mikrotűs terápiás rendszer)

Mikro tűs kezelést jelent a kollagén szintézis és a bőrfeszesség fokozására. Hengerre erősített tűk, egy roller fejen 200-tól 540 darab tűt találunk, 0,5 mm-től 2 mm hosszúságig. Az orvosi mikro tűs kezelési technika segíti a bőr erősítését azzal, hogy több ezer mikroszkopikus méretű csatornát hoz létre a bőrben, ezáltal készteti a szervezet öngyógyító folyamatait arra, hogy új szövetet képezzen, megújuljon.

Ez már önmagában is fiatalosabbá, pihentebb kinézetűvé teszi a bőrt, de ha felhasználjuk különböző anyagok bevitelére (mesoterápia) is, számos egyéb kedvező hatást érhetünk el. Leggyakoribb ilyen kezelés az erre a célra kifejlesztett orvosi tisztaságú hatóanyagokkal:

  • A – öregedés gátlása
  • B – ránctalanítása
  • C – fehérítés, (nap, terhességi, májfoltok)
  • D – ránc megelőzésre
  • E – hajhullás csökkentésére
  • F – acnék, egyéb hegek csökkentésére, eltüntetésére
  • G – cellulitis, bőrgyulladás kezelésére
  • H – testkezelésnél zsírbontásra
  • I – testkezelésnél striák mérséklésére

A fent felsorolt hatások elérésére már számos hagyományos kozmetikumot kidolgoztak és forgalmaznak, de mivel a bőr egyik legfontosabb feladata a szervezet védelme a külső hatásokkal szemben, ezért csak kevés anyagot enged át, nagyobb molekulákat egyáltalán nem, így csupán a bőr felszínére kenve őket, a bőr védő funkciója miatt nem, vagy csak alig hatásosak.

Sterilen, a dermaroller szúr csatornáin átjuttatva a bőr rétegeibe már hatékonnyá válnak.

Jól szemlélteti ezt a Lidocain, az általánosan elterjedt érzéstelenítő. Kis molekulájú anyag, ezért az ép bőr felszínén is átjut. Ha a segítségével egy bőrműtétet, (egy kis anyajegy eltávolítást) szeretnénk elvégezni, akkor injekciós tűvel a bőr rétegeibe juttatjuk. Ezt követően szikével kivágjuk az elváltozást és összevarrjuk a sebet. Erre 0,5%-os hígítású Lidocain oldat már elég, és beadása után szinte azonnal elkezdhető a műtét.

Ha csak a bőr felszínére kenjük a Lidocaint, akkor 40%-os sűrűségű kenőcsre van szükségünk és háromnegyedórás várakozásra, hogy az érzéstelenség beálljon, de a műtét még így is csak egy igen fegyelmezett felnőtt emberen lenne elvégezhető.

A fél% és a 40% között nyolcvanszoros a különbség. Tehát az injekció nyolcvanszor hatásosabb a felületi érzéstelenítésnél még az időfaktor figyelmen kívül hagyásával is (nem kell 45 percet várnunk a kenőcsre).

A kezelést felszíni bőr-érzéstelenítésben végezzük fájdalomcsillapító krém (Emla kenőcs, Lidocain krém) bedörzsöléssel 2×20 percig. Optimális eredmény elérése érdekében 7-12 kezelésből álló kúra szükséges fél éven belül, egy vagy két hetente ismételve, melynek eredménye egy-másfél évig tarthat.

Nagyon száraz, ráncos, elöregedett bőr esetén ez nem garantálható minden esetben, ezért előfordulhat, hogy némely páciensnél több kezelésre is szükség lehet, mivel a kezelések eredményessége egyénenként különböző. Bőrfiatalító hatása fokozatosan, néhány hét alatt alakul ki.