image002

Arcfiatalítás fonal módszerekkel

Korunk igényeinek megfelelően egyre nagyobb azoknak a pácienseknek a száma, akik nem merik vállalni a műtéttel járó nagy kockázatot, de mégis gondolkodnak valamilyen arcfiatalító eljáráson. Van, aki még túl fiatal arcplasztikai beavatkozáshoz, de mégis elégedetlen és fiatalosabb megjelenést szeretne.

Többek között ezeknek az igényeknek a kielégítésére fejlesztették ki az arcfiatalító fonal implantátumokat, az ún. 1, Thread contouring (fonal kontúr) illetve 2, Thread lifting (fonal emelő) módszereket.
image004

Thread contouring (fonal kontúr)

Lényege, hogy a fiatalítandó bőrterület (leggyakrabban az arc, homlok, nyak területei) alá PDO (polydioxanone) fonalakat vezetünk. Ez biológiailag lebomló szintetikus polimer, melyet évek óta használnak varróanyagként a kardiológia területén.

Egyes fajtáit aranyszemcsékkel vonják be („aranyfonál”). A szálak bevezetése az akupunktúrás tűkhöz hasonlóan nagyon finom és szinte észrevehetetlen. Vékony tűk lumenében kerülnek elhelyezésre, a tűt végig vezetjük a bőr alatt, majd kihúzva a fonal a bőr alatt marad.

A páciens akár érzéstelenítés nélkül is elviseli a beavatkozással járó kellemetlenséget. A szálak nagyon erősek, akár 60-80 nappal a beavatkozás után 50 %-os szilárdsági tulajdonságát megtartja.

180-240 nap alatt teljesen felszívódik.

A szálak szöveti reakciója kapcsán termelődött új kollagén a szálak felszívódása után még 18-24 hónappal megtartja az eredményt. A beavatkozást meg lehet ismételni, ha szükséges.

Thread lifting (fonal emelő)

A bevezetett szálak az előzőtől eltérően nem sima fonalak, hanem fogazott szálak, melyek a bőr irha rétegébe kapaszkodva már mechanikai emelést, „felvarrás”-szerű eredményt adnak. Anyaguk megegyezik az előzőével, felszívódnak, de a hatásukra kialakult új kollagén rostok a megemelt helyzetben tartják a bőrt.