(szinonimái: Vámpír-terápia, Platelet Rich Plasma röviden PRP terápia, MyCells® terápia, saját szérum biostimulációs kezelés)

Az évek múlásával és a bőr öregedésével csökken a rugalmas rostok mennyisége, romlik a bőr hidratáltsága. Szárazzá, ráncossá, petyhüdtté válik. A felsorolt eltérések korrigálhatók különböző antiaging (fiatalító) módszerek alkalmazásával.

Itt a Drakula terápiát írjuk le.

Leggyakrabban az arc, nyak, dekoltázs, kézfej fiatalítására használják, lényege a bőrének korral bekövetkező meglazulásának, ráncosodásának, lógásának, kiszáradásának megszüntetése, csökkentése. A beavatkozást felszíni bőr-érzéstelenítésben végezzük.

Optimális eredményének elérése érdekében 3-6 kezelésből álló kúra szükséges fél éven belül (egy illetve 2 havonta), melynek eredménye egy-másfél évig tarthat. A legtöbb esetben a három kezelés meghozza az elvárt eredményt, ha hat kezelésnél többre lenne szükség, akkor már inkább az arcplasztika jöhetne szóba.

Nagyon száraz, ráncos, elöregedett bőr esetén ez nem garantálható minden esetben, ezért előfordulhat, hogy némely páciensnél több kezelésre is szükség lehet, mivel a kezelések eredményessége egyénenként különböző.

Bőrfiatalító hatása fokozatosan, néhány hét alatt alakul ki.

A kezelt terület kisimul, feszessé, fiatalossá válik, látványosan csökkennek, vagy eltűnnek a ráncok. A bőrben új kollagén és rugalmas rostok képződnek. Az újonnan kialakuló hajszálerek pedig a bőr tápanyag ellátását javítják. A páciens saját vérében megtalálható sejtmegújító anyagainak felhasználásával bőrének fiatalítása, az öregedési folyamatok lassítása és az elért eredmények hosszú távon történő megtartása a cél.

Fontos tudni, hogy a Drakula-terápia kezelését közvetlen követően a ráncok javulását, kisimulását is tapasztalhatja, azonban ez nem tartós, hiszen csak a szérum vízmolekulái töltik ki átmenetileg a redőket, s azok felszívódása után akár a kezelés előtti állapot is visszaállhat.

A Drakula-terápia a kívánt fiatalító hatást hónapok alatt fejti ki: 3-4 héttel a kezelés után már kezd látszani a javulás, s ez a javulási tendencia akár egy-másfél évig is eltarthat. Ne várjon azonnali fiatalító hatást!

Kezelés menete:

A terápia előbb vérvételből áll, ezt laboratóriumi ún. ultracentrifugába helyezzük, az alakos elemeket eltávolítjuk és az így kivont vérlemezkékben, fehérjékben, növekedési és regeneráló faktorokban, őssejtekben gazdag vérplazmát a bőrbe vékony tűvel visszajuttatjuk. A szúrások helyén lehet kis elszíneződés. Több, vékony ún. mezoterápiás tűvel történő szúrásból áll, így heg nem képződik.